TLC voor je lichaam, geest en ziel

# Tip 1 | TLC voor het Lichaam

Begin je dag, terwijl je wakker wordt in je bed, met een moment van "in-checken". Een moment van aankomen in je lichaam en contact maken met je lichaam.

 

Wat neem je waar in je lichaam? Wat voel je?

 

Doe een korte body-scan. Reis met liefdevolle aandacht naar elk lichaamsdeel en verken met nieuwsgierigheid de sensaties die je kunt waarnemen, zonder oordeel. Nadat je je lichaam met TLC hebt gescand, vraag je je lichaam hoe het met hem/haar gaat en wat het nodig heeft. Wacht met nieuwsgierige verwachting op het antwoord.

Adem door en wacht.....Sta jezelf toe geduldig te zijn.

Wellicht ontvang je onmiddellijk een antwoord. Als dat zo is, bedank je lichaam voor het antwoord en neem het antwoord met je mee.

Laat je acties/handelingen gedurende de dag worden geleid door het antwoord dat je hebt ontvangen van je lichaam, je interne begeleidingssysteem.

Heeft je lichaam bijvoorbeeld aangegeven rust nodig te hebben vandaag, hoe kun je hier dan aan gehoor geven of ruimte voor maken vandaag? Ook wanneer je een drukke volle dag hebt.

Heb je nekpijn of pijnlijke schouders? Op welke wijze zou je vandaag deze lichaamsdelen aandacht kunnen geven of kunnen bewegen/ontspannen zodat dat er meer ruimte ontstaat? etc.

Als er niet direct een antwoord tot je komt, geen probleem. Het antwoord kan zich gedurende de dag nog aandienen.
Wanneer je deze oefening ieder dag doet, zal dit uiteindelijk leiden tot het makkelijker en sneller ontvangen van antwoorden.

Luisteren naar je lichaam en het creëren van een intieme relatie met je lijf zal je o.a. leiden naar een meer gebalanceerd leven. Je bent in staat om met gemak te voelen wat je lichaam nodig heeft, zodat je liefdevol voor jezelf en je lichaam kunt zorgen, wat uiteindelijk zal leiden tot meer gezondheid, welzijn en geluk.

# Tip 2 | TLC voor de Geest

Neem elke dag een moment (of een paar korte momenten) om stil te worden. Sta stil of zit een paar seconden/minuten stil. Adem enkele keren diep in- en uit en laat op de uitademing alle gedachten los.

Stel je voor dat je met iedere uitademing ruimte creëert in je lichaam en je geest leegmaakt. Net zoals het resetten van een computer. Opnieuw beginnen, fris, open en leeg. Ruimte creërend voor ontvankelijkheid en aanwezigheid.

Geniet een paar seconden van het gevoel aanwezig te zijn in het moment.
Geen verleden, geen toekomst, alleen Nu. Wees ontspannen aanwezig.

Word dan bewust van het feit dat JE BESTAAT. Dat je leeft, op dit moment, in deze tijd. Je leeft!

Adem dit besef in en laat het reizen door je hele lichaam en wezen. 

 

Blijf zo lang of kort zitten als je wilt en wanneer je er klaar voor bent sta je op en ga je verder met waar je mee bezig was of naar op weg was.

Alleen nu weer met je volledige aandacht en aanwezigheid.

 

PS: Extra tip - Je kunt dit ritueel doen elke keer dat je naar het toilet gaat ;-)

# Tip 3 | TLC voor de ziel

Eindig elke dag met een moment van "uitchecken".
Ik persoonlijk doe mijn "check-out" graag in bed.
Recapituleer je dag en wees dankbaar voor alles waar je in je leven dankbaar voor bent en voor wat je vandaag hebt ontvangen, ervaren, bereikt en gedeeld.

Vergeet ook niet je lichaam en jezelf te bedanken ;-)

Deze oefening "lifts your spirit"  en het zal je in slaap doen laten vallen met een gevoel van dankbaarheid en positiviteit.

 Slaap lekker en alvast mooie dromen gewenst!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Wil je meer kado's ontvangen in de toekomst? Schrijf je dan in, onder aan deze pagina, voor de nieuwsbrief en ontvang ze in je mailbox!

Ik zal je niet spammen, dat beloof ik :)