Nia™

Nia is:

...  een nieuwe manier om fit en gezond te worden voor jong en oud - en dit ook te blijven!

...  een bewegingstechniek die zorgt voor duurzaamheid in het lichaam en een duurzame relatie met je lichaam.

...  sport, dans, mindfulness en plezier in 1. De ultieme mix die je goed laat voelen van binnen uit.


Nia is een holistisch bewegingsconcept dat elementen combineert uit de gevechtskunst, dans en ontspanningstechnieken. Nia is ontwikkeld in Amerika in de jaren ‘80 door Debbie en Carlos Rosas. De grondleggers hadden als voornaamste wens een fysieke work-out te creëren waarbij alle spiergroepen aangesproken worden en waarbij geen sprake zou zijn van ‘drillen’. Daarnaast diende het een gelijktijdig effect te hebben op lichaam en geest. Dit maakt dat Nia altijd gaat over je goed voelen en het plezier in bewegen. Nia brengt fitness en welzijn op unieke wijze samen.

Het idee achter de mix aan bewegingstechnieken is de deelnemers zoveel mogelijk verschillende manieren van bewegen en expressie te laten ervaren wat zorgt voor balans, kracht en flexibiliteit.  
Tijdens de les wordt er gebruik gemaakt van makkelijk te volgen choreografie afgewisseld met korte momenten van vrijdans. Nia nodigt je uit te luisteren naar de sensaties in je lichaam zodat je de bewegingen zo kunt uitvoeren dat ze jouw lichaam goed doen. De les wordt begeleid door inspirerende muziek in verschillende stijlen en ritmes.

Nia is voor iedereen. Het is leeftijdsloos, transformerend en effectief. Voor jong en oud met of zonder dans-, bewegings- en/of fitnesservaring. In de les worden drie intensiteitsniveaus aangeboden waaruit gekozen kan worden passend bij jouw mogelijkheden en behoefte.


Ervaar Nia en ontdek de kracht en het plezier van deze blootsvoetse, creatieve en energieke bewegingsles!

Nia is gevechtskunst

De precieze, krachtige kicks en punches afgeleid van TaeKwonDo bieden focus, explosieve kracht voor de spieren en helpen bij het reguleren van emoties.
De cirkelvormige bewegingen van Aikido harmoniseren en zijn tegelijkertijd krachtig en behendig. De langzame, trage bewegingen van Tai Chi gronden en creëren een goede relatie tussen lichaam en geest.

 


Nia is dans

Jazz dance elementen zorgen voor expressie en plezier.
Moderne dans elementen zorgen voor contrast en tegenstellingen, bijv. vallen en opstaan of aanspannen en ontspannen, de yin-yang kwaliteit.
Zogenaamde Duncan Dance elementen zorgen voor lichtheid en bevorderen het gevoel van vrijheid en genieten van het leven.


Nia is ontspanning

Oefeningen uit Yoga bieden concentratie, flexibiliteit, mindfulness en ontspanning.
Elementen uit de Alexander Techniek zorgen voor balans, verbeterde lichaamshouding en natuurlijke stretching.
Het werk van Moshe Feldenkreis nodigt uit tot bewust bewegen en afstemming op de sensaties in het lichaam.


Nia is een ervaring

De beste manier om te ervaren wat Nia is en wat het doet voor lichaam en geest, is door het te doen. Nia is een ervaring - een ware beleving. Hier een korte video om je een voorproefje te geven. Enjoy en wees welkom!

Alles wordt onderwezen op een manier waardoor iedereen, jong en oud, het onmiddellijk kan doen!

  

Meer docenten en lessen in Nederland: www.NiaNederland.nl of NiaNowSite Nederland

Meer informatie over Nia docenten, lessen, workshops en trainingen in het buitenland: www.nianow.com